Ples - 27. EMA / 2022.

Hrvatski povijesni muzej ponovno se uključuje u Edukativnu muzejsku akciju, ove godine s programom „Zaplešite s nama – kroz povijest plesa“, vezanim uz zajedničku temu Akcije PLES.

Koja je poveznica plesa s Muzejom? Ples je važna sastavnica društvenog života kroz povijest, o čemu svjedoče brojni sačuvani muzejski predmeti s kojima ćete se upoznati tijekom Akcije. Saznat ćete više o društvenom životu i salonskim plesovima 19. stoljeća te s nama i zaplesati, uz pomoć gostiju - profesionalnih baletnih plesača i koreografa! Na plesnim radionicama Društvenog života u 19. stoljeću izradit ćete predmete-rekvizite, nalik predmetima iz muzejskih zbirki, koje su koristile dame i gospoda iz prošlosti te ćete uz pomoć njih i naših gostiju naučiti otplesati (možda i svoje prve) plesne korake! Ako smo Vas zainteresirali – dolazimo Vam u goste!

Budući da je naš Muzej do daljnjega zatvoren za javnost radi posljedica potresa, u sklopu Akcije ostvarit ćemo suradnju sa zainteresiranim odgojno-obrazovnim institucijama s područja Grada Zagreba, gostovanjem posebnih plesnih radionica, koje će biti dostupne isključivo u vrijeme trajanja Akcije – od 19. travnja do 01. lipnja 2022.

Iskreno se nadamo da smo Vas zainteresirali i da ćete nam se pridružiti u zajedničkom plesu!

Za prijave i dodatne informacije možete nam se javiti na 091/1818-208 ili j.hotko@hismus.hr.

Poziv na Ples – 27. EMA

Na vrh