II. Zrinijada

U petak, 10. lipnja, od 10 do 16 sati u Muzeju Međimurja Čakovec održati će se II. Zrinijada – natjecanje učenika hrvatskih osnovnih škola koje baštine Zrinske, u znanju o povijesti obitelji Zrinski.

Hrvatski povijesni muzej, kao organizator i Muzej Međimurja Čakovec kao suorganizator i domaćin ovogodišnje Zrinijade, za sudionike natjecanja su priredili edukativni kviz i scenski prikaz o obitelji Zrinski uz svečano proglašenje pobjednika i dodjelu nagrada.

Stari grad Zrinskih u središtu grada Čakovca, u kojemu danas uspješno djeluje Muzej Međimurja Čakovec, držimo najboljim mogućim mjestom za organizaciju Zrinijade, a koji će svojim ambijentom biti dodatni poticaj mladim natjecateljima u znanju o hrvatskoj velikaškoj obitelji Zrinski.

U ovogodišnjoj, II. Zrinijadi sudjeluju četveročlani timovi učenika i mentora iz deset osnovnih škola: I. OŠ Čakovec, II. OŠ Čakovec, III. OŠ Čakovec, OŠ Ane Katarine Zrinski iz Retkovaca, OŠ Dubovec iz Karlovca, OŠ Krunoslava Kutena iz Vrbovca, OŠ Petar Zrinski iz Jalžabeta, OŠ Petar Zrinski iz Šenkovca, OŠ Slava Raškaj iz Ozlja i OŠ Štrigova.

Želimo im sreću u natjecanju! 👨‍🎓👩‍🎓

II. Zrinijada

Na vrh