Podrška i solidarnost s Ukrajinom!

Narodu Ukrajine i Ukrajinskoj zajednici u Republici Hrvatskoj, ukrajinskim kolegama muzealcima, prijateljima i suradnicima upućujemo iskrenu potporu i solidarnost u ovim teškim trenutcima koje proživljavaju suočeni s ruskom agresijom.

Hrvatski povijesni muzej pridružuje se brojnim apelima za zaustavljanje agresije na Ukrajinu te ugrožavanja mira u Europi i svijetu.

Nadamo se da će oružje ustupiti mjesto dijalogu kako bi se zaštitili ljudski životi, bogata ukrajinska baština te njezina neovisnost i teritorijalni suverenitet.

Izjava ICOM-a: https://icom.museum/en/news/statement-russia-invasion-into-ukraine/

***

Hrvatski povijesni muzej je u subotu, 5. ožujka 2022. u Zagrebu popratio skup podrške i solidarnosti s ukrajinskim narodom, te ga je dokumentirao fotografijama. Skup je održan na glavnom zagrebačkom trgu u organizaciji Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) i Zajednice Ukrajinaca Grada Zagreba.
 
Djelatnici Muzeja su tom prilikom sakupili transparente i druge predmete koji pozivaju na zaustavljanje agresije na Ukrajinu i koji će postati dio muzejskog fundusa. Veliko hvala svima koji su ih darovali Muzeju!

Na vrh