Otvorenje izložbe "Nedostupna baština - tajne čuvaonica Hrvatskog povijesnog muzeja"

Hrvatski povijesni muzej, ima čast pozvati Vas na otvorenje izložbe „Nedostupna baština - tajne čuvaonica Hrvatskog povijesnog muzeja“, 12. prosinca 2017. u 19 sati.

Izložbom „Nedostupna baština - tajne čuvaonica Hrvatskog povijesnog muzeja“ predstavit će se 216 predmeta iz fundusa Hrvatskog povijesnog muzeja odabranih po kriterijima reprezentativnosti, predmeti koji pokazuju društveni razvoj i civilizacijski uspon, predmeti opće i osobne upotrebe, privlačnosti, estetske vrijednosti i učestalosti.

Izložbom predstavljamo mali dio muzejskog fundusa kojim želimo podsjetiti na prostorne probleme u kojima Muzej djeluje već desetljećima i na hitnost rješenja trajnoga smještaja. Za razliku od situacije u čuvaonicama, na izložbi je građa dostupna i moći će se razgledavati unutar 7 tematskih cjelina: politika, gospodarstvo, svakodnevica, obrazovanje, znanost, kultura i mediji. Predmeti odabrani za izložbu imat će svoje mjesto u stalnom postavu. Cilj izložbe je informirati i potaknuti javno mnijenje na promišljanje o važnosti preseljenja Muzeja te realizaciji prvog stalnog postava Hrvatskog povijesnog muzeja.

Veselimo se vašem dolasku!


Na vrh