Provedite vikend 27. i 28. listopada 2012. u Hrvatskom povijesnom muzeju uz besplatan ulaz na izložbu „Domovinski rat“!

Mjesto održavanja: Hrvatski povijesni muzej, Matoševa 9
Datum početka/završetka: 27.10.2012. / 28.10.2012.
Radno vrijeme: subota - nedjelja: 10.00 - 18.00

Radi iznimne posjećenosti i interesa javnosti (ovo je do sada najposjećenija izložba Hrvatskog povijesnog muzeja), Muzej će za vikend 27. i 28. listopada iznimno biti otvoren od 10 do 18 sati uz besplatan ulaz za sve posjetitelje! Osim besplatnog ulaza, muzejsko će osoblje organizirati i besplatna stručna vodstva za sve zainteresirane posjetitelje, a u skladu s mogućnostima izvedbe i/ili prema prethodnim najavama.

Voljeli bismo naglasiti kako je ovo posljednja prilika da razgledate izložbu koja pruža cjeloviti prikaz tijeka Domovinskog rata i pokazuje jedinstvene predmete te dokumentarne snimke i fotografije koji svjedoče o ratu i sudbinama ljudi. Neki od njih su i danas jasni simboli stradanja i sjećanja na istaknute pojedince – poput plavog kaputića djevojčice Željke Jurić iz Vukovara, ili pilotskog odijela Rudolfa Perešina, do baletnih papučica Almire Osmanović i kamere snimatelja HRT-a Gordana Lederera. Mnogi od izloženih  predmeta posuđeni su za potrebe realizacije spomenute izložbe, te će se nakon njenog zatvaranja vratiti posuditeljima, kojima i ovim putem najsrdačnije zahvaljujemo.

 Kako izložba neće gostovati u drugim muzejskim institucijama, još jednom Vas pozivamo da iskoristite ovu priliku i posjetite Hrvatski povijesni muzej dana 27. i 28. listopada.

 

Vidimo se u Muzeju i dobro nam došli!

Foto galerija: Domovinski ratNa vrh